מהי הזעת יתר?

זה ידוע בשם הזעת יתר באותו מצב בו יש עודף הזעה גבוה מהרגיל. הזעת יתר יכולה להשפיע על כל שטח הגוף או להתמקם רק בבית השחי, כפות הידיים או הסוליות.

כיצד מתבטאת הזעת יתר?

הזעת יתר יכולה להטריד מאוד. אם בתי השחי מושפעים, הוא יכול להכתים בגדים בצורה בולטת ואף לצבוע אותם. הזיעה על הידיים מעצבנת להגיד שלום ולפעמים משימות כמו כתיבה הן קשות. ברמת כפות הרגליים, התפתחות זיהומים משניים כגון tinea pedis (כף רגל) או התפתחות אקזמה היא תכופה. בנוסף, ההשלכות הפסיכולוגיות על המטופל עלולות להיות חמורות, בשל ההשלכות החברתיות שיכולות להיות לבעיה זו.

האם הזעת יתר נרפאת?

נכון לעכשיו, לא ניתן לדבר על תרופה להזעת יתר, אולם ישנם מספר אמצעים שיכולים לסייע בהפחתתה. בנוסף, במשך כמה שנים יש לנו טיפול יעיל להפליא להזעת יתר, חדירה לרעלן בוטולינום. בפגישה בודדת של מספר דקות, אנו משיגים כי המטופל אינו מזיע במשך תקופה של 4 עד 8 חודשים, עם מה שנחשב כיום לטיפול המועדף על הזעת יתר, במיוחד בית השחי.

מהי הזרקת בוטולינום טוקסין?

טיפול בבוטולינום טוקסין מסוג A ("בוטוקס") חולל מהפכה בטיפול בהזעת יתר. השפעתה נובעת מחסימה סלקטיבית של תפקוד בלוטת הזיעה ברמת אתר ההזרקה, ולכן מפחיתה את ייצור הזיעה במקום בו ניתנת תרופה זו. יישום סלקטיבי באזורים עם זיעה גדולה יותר, מאפשר לפעול רק באזורים המציגים יותר הזעת יתר, וכך להימנע מתופעות לוואי מערכתיות אפשריות או הופעת הזעת יתר מפצה. זהו טיפול יעיל מאוד כאשר הוא מיושם בטכניקה נכונה, המשמש במיוחד בטיפול בהזעת יתר של בתי השחי ובכפות הידיים. מדובר בהליך שמתבצע בהתייעצות, בפגישה אחת, שמצליח להפסיק להזעה ב-100% כמעט בכל המטופלים.

הוא מיושם באמצעות זריקות מיקרו באזור המטופל, טיפול הנמשך כ 10-20 דקות וניתן לבצע אותו במשרד רופא העור. במקרה של בתי השחי, בדרך כלל אין צורך בהרדמה מוקדמת (או פשוט בהרדמה מקומית); המטופל מנהל חיים תקינים לאחר הטיפול. במקרה של כפות הידיים, בדרך כלל יש צורך לבצע חסימת הרדמה ברמה של עצבי פרק כף היד. יש לחזור על הטיפול כל 4-8 חודשים, מכיוון שהשפעת רעלן הבוטולינום הוא זמני. הירידה בזיעה, כמעט מוחלטת, מתחילה מספר ימים לאחר הטיפול. בדרך זו, החולה "שוכח" את הבעיה שלו לפרק זמן ארוך מאוד. בדרך כלל עם 2 או לפעמים 3 מפגשים בשנה, ניתן לבטל לחלוטין את הבעיה המעצבנת הזו. יישום רעלן הבוטולינום לטיפול בהזעת יתר הוא הליך המייצר סיפוק גבוה אצל המטופל ומשפר משמעותית את איכות חייהם.

מהם האמצעים הכלליים שיכולים לסייע בהפחתת הזעה?

אבקת טלק שימושית לעיתים, במיוחד בהזעת יתר בינונית הממוקמת ברמת כף הרגל, קמטים תת -שקיים וקפלי עור אחרים. שטיפה תכופה עם סבונים יכולה להפחית את אי הנוחות הנגרמת מהזעה, אך סבונים עלולים לגרום לדלקת עור. רצוי לא להשתמש באותה הנעלה יומיים ברציפות, מה שמאפשר לעור ולמדרסים להתייבש היטב בין השימוש, מה שמאריך את משך הזמן.

כיצד יש להשתמש בדאודורנטים?

רצוי להשתמש בדאודורנטים של ספריי, בר או תחליב המורכבים ממלחי אלומיניום. דאודורנטים אלו מיושמים בצורה הטובה ביותר כאשר העור יבש מאוד לאחר מקלחת קרה למדי, במיוחד לפני השינה. בתחילה יש להשתמש בהם כל לילה במשך כמה שבועות ולאחר מכן רק פעמיים בשבוע. מוצרים מרוכזים יותר עלולים לגרום לגירוי מסוים.

מהם הטיפולים שיכולים לסייע בהפחתת הזעת יתר?

ישנם מספר טיפולים שיכולים לעזור להפחית הזעה, הן מקומית והן מערכתית. לחלק מהן, כמו שימוש בתרופות אנטי-כולינרגיות דרך הפה, יכולות להיות תופעות לוואי כמו התפתחות ראייה מטושטשת, יובש בפה ואצירת שתן, ולכן באופן כללי אין להשתמש בהן ללא השגחה רפואית. בנוסף, במקרים מרדניים ישנם טיפולים חדשים יותר כמו יונטופורזה, הזרקות בוטולינום טוקסין, או אפילו טיפול כירורגי.

מהי יונטופורזה?

זה כרוך בהעברת זרם חשמלי במתח נמוך דרך פני העור, מה שגורם להפחתה בייצור הזיעה על ידי בלוטות הזיעה. בתחילה יש צורך בפגישות של חצי שעה בתדירות יומית במשך מספר שבועות עד להפחתת ההזעה. לאחר מכן, עליך להשתמש בטיפול רק פעם או פעמיים בשבוע. ישנם מכשירים שעובדים עם סוללות ושאפשר להשתמש בהם בבית.

כיצד מתבצע הטיפול הכירורגי בהזעת יתר?

במקרים של הזעת יתר העמידה בפני כל הטיפולים, ניתן לשקול טיפול כירורגי המורכב מהסרת בלוטות הזיעה או ביצוע של סימפטמקטומיה.

אהבתם את המאמר?

שתפו בפייסבוק
שתפו בווטסאפ
שלחו במייל
הדפיסו

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך

הזעת יתר

הזעת יתר, יכולה להיות מצב מעיק ומביך המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. בעוד שהזעה…

עיבויי שפתיים

תהליך עיבוי השפתיים כולל בדרך כלל שימוש בפרוצדורות קוסמטיות שמטרתן להגביר את גודל השפתיים ומלאותן.…

בדקי האם SAFE LIPO מתאים לך

לקביעת פגישת ייעוץ חינם

לצ'אט בווטסאפ
1
צריכה עזרה?
היי,
איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן