ניתוח גניקומסטיה – הקטנת חזה גברים

ניתוחים פלסטיים בחזה הם אמנם כמעט נחלתן הבלעדית של הנשים, אך הדגש הוא על המילה "כמעט". גם גברים זקוקים לעתים לניתוח פלסטי בחזה – להקטנה, ולמרות התפיסה הרווחת, איננו כה נדיר. 30% מהגברים סובלים מ"גניקומסטיה" (התפתחות של שד נשי) וזקוקים לניתוח פלסטי הכולל את הסרת רקמת השד הנשית וטיפוח מראה פרופורציונלי ומאוזן של החזה הגברי. הכול על התופעה הרפואית ועל הטיפול בה במאמר הבא.

מהי "גניקומסטיה"?

המונח "גניקומסטיה", שמקורו בשפה היוונית, מתאר מצב רפואי בגברים, אשר, בשל גורמים מגוונים, מצמיחים רקמת שד של אישה. תהליך זה נעוץ, לרוב, בגדילה של בלוטות חלב המתפתחות באופן חריג שגורם להופעת "שד נשי". במקרים נדירים יותר מדובר בהצטברות רקמות שומן, או במצב של "גם וגם" – גידול חריג של בלוטות החלב והצטברות רקמות שומן ש"מנפחות" את השד.

הגורמים לתופעה זו כוללים גורמים הורמונליים, גנטיים, תזונתיים (לרבות נטילת תרופות מסוימות) ונפשיים. תופעת הגניקומסטיה שפוגעת בפרופורציות ובאסתטיקה של הגוף, עשויה להיות בדרגות משתנות ולהיות חד או דו צדדית.

מהן ההשלכות של חזה נשי בגברים?

גניקומסטיה מהווה בעיה אסתטית קשה הפוגמת בביטחונם העצמי, באיכות החיים, ובתפקוד האישי, הזוגי והחברתי של הסובלים ממנה. גברים הסובלים מבעיה זו, ודאי אלה שמצויים בגיל ההתבגרות, מדווחים על פגיעה בביטחון העצמי, על הימנעות ממצבים אינטימיים וממצבים חברתיים המחייבים חשיפת חלק עליון, תחושה של חרדה עקב הרגשת מוזרות ופגימות, ותחושות של בושה, מבוכה וערעור של "תחושת הגבריות" כל זאת לצד כאב באזור החזה. בנוסף להשלכות הללו עשויה גניקומסטיה אף לפגוע בבריאותו של הסובל ממנה והיא נחשבת גורם סיכון לפיתוח מחלות מסכנות חיים, דוגמת סרטן האשכים.

הקטנות חזה אצל גברים

כיום, גברים מודעים הרבה יותר מבעבר למראה החיצוני שלהם ורובם מקפידים על שיפור המראה האסתטי שלהם. למרות זאת, ניתוחי גוף פלסטיים אינם כה נפוצים בגברים, ודאי בהשוואה לנשים (לדוגמה ניתוח הגדלת חזה, הקטנת חזה ועוד); אולם כאשר מדובר בגניקומסטיה, המצב שונה ורבים מניתוחי הגוף הפלסטיים בגברים הם הקטנות חזה. חלק גדול הגברים שסובלים מגניקומסטיה בוחרים לעבור ניתוח פלסטי להקטנת החזה ולמנוע את ההשלכות הקשות והבלתי רצויות שגורמת התופעה.

מה כולל ניתוח גניקומסטיה?

ניתוח גניקומסטיה נחשב לפלסטי ומבוצע בהרדמה מלאה. במהלכו מסירים את רקמת השד החריגה, תוך נקיטת פעולות נדרשות בהתאם למאפייני השדיים הזכריים. בין הפעולות הכירורגיות הנכללות בהליך זה ישנה גם שאיבת שומן מקומית, כריתת רקמה בלוטית (בלוטות חלב) וכריתת עודפי עור.

ההכנה לפני ניתוח

ראשית, יש לבדוק את הגורמים לגדילה הקיצונית של החזה אצל המועמד ולשלול רקע רפואי המחייב טיפול אחר. לשם כך יבוצעו בדיקות אנדוקרינולוגיות (הורמונליות) ובדיקות דימות של השד (ממוגרפיה ו/או אולטרה סאונד). במקביל יבוצעו בדיקות התאמה לניתוח.

מועמד שנמצא מתאים לניתוח ואשר לא אותר כל מניע לבצע בגופו טיפול כירורגי יגיע ביום הניתוח לאחר צום של מספר שעות. מלבד זאת אין כל הכנה מיוחדת נדרשת. בכל מקרה יעבור המנותח בדיקה ואף יקבל תדרוך מקיף הן מהרופא המרדים והן מכירורג הפלסטי שיבצע את ההליך.

מה צפוי בתקופת ההחלמה?

בסיום הניתוח הנמשך בערך שעתיים יאושפז המטופל ללילה אחד. המנותח צפוי לחוש כאבים וכן צפויים להופיע שטפי דם, בצקות ונפיחויות סביב אזור החזה. לרוב יידרש ללבוש המתרפא מעין חזייה תומכת למשך תקופת ההחלמה. רוב המטופלים חוזרים לשגרה לאחר שבוע החלמה.

מה תוצאות ולכמה זמן הן נשמרות?

טיפול בגניקומסטיה מוצלח תורם לשיפור עצום במראה החזה של הגבר, תוך העלמת כל זכר לחזה הנשי. במרבית המקרים תוצאות הניתוח נשמרות לכל החיים והבעיה האסתטית נפתרת ביעילות רבה ולצמיתות. בהיעדר תנודה קיצונית במשקל (השלה או צבירה של שלושים קילוגרמים לערך) ובתנאי שאין גורם לגניקומסטיה אשר לא אותר או לא טופל, לא צפוי להתפתח חזה נשי מחדש בגבר שעבר ניתוח.

מעוניין בהקטנת חזה? אופטימל המרכז לאסתטיקה מתקדמת מתמחה בניתוחי גניקומסטיה
לתיאום פגישה חייג עכשיו למספר 077-3167507
או השאר פרטים בדף הצור קשר שלנו.

בדקי האם SAFE LIPO מתאים לך

לקביעת פגישת ייעוץ חינם

לצ'אט בווטסאפ
1
צריכה עזרה?
היי,
איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן