הביטוי "מצח חרוש קמטים", בא לתאר גברים ונשים המבלים את ימיהם בדאגה, אם כי בשלב מסוים בחייו של כל אדם, עור המצח נוטה לאבד מהמתיחות הטבעית שלו: קמטי ההבעה שבעבר הופיעו מדי פעם, הופכים לדיירי קבע, הגבות צונחות לכיוון העפעפיים ולא אחת קורה מצב שבו מתרחשת פגיעה בשדה הראייה. במקרים אלו, שבהם מופיעים קמטים משמעותיים בין הגבות ובצדי העיניים, כשצדדי הגבות מתחילים לכסות את העפעפיים וכשמראה הפנים עייף, מומלץ לשקול לעבור ניתוח פשוט יחסית, העונה לשם המתבקש: "ניתוח הרמת מצח".
בחירת טכניקת הניתוח
באופן עקרוני ניתוח הרמת מצח או מתיחת מצח, מתאים עבור גברים ונשים שלא מעוניינים לעבור מתיחת פנים מלאה, אך חשוב לדעת כי ישנן מספר טכניקות שבהן ניתן לבצע את הניתוח. ניתוח הרמת מצח קלאסי, הנקרא גם "מתיחת מצח מלאה", מתבצע על ידי חתך לכל אורכו של קו השיער. המיקום האסטרטגי של החתך גורם לכך שהצלקות הניתוחיות נשארות נסתרות יחסית וברוב המוחלט של המקרים לא ניתן להבחין בהן כלל מקץ חודשים ספורים.
כשנוקטים בגישה הקלאסית, ישנה אפשרות להסיר עודפי עור ולקבל גישה מלאה לשרירים ולרקמות באזור המצח והגבות. יחד עם זאת, כיום ישנן שיטות חדישות, שבהן מבצעים חתכים צנועים יותר באזור קו השיער. שיטות שמרניות אלה נקראות "מתיחת מצח חלקית" ובפירוש לא חסרים מקרים שבהם יוחלט להימנע מהשיטה הקלאסית מטעמים כאלה ואחרים. כך למשל הרמה חלקית היא הפתרון המושלם עבור מנותחים שלא סובלים מצניחת גבות או צניחת מצח דרמטית במיוחד, הזקוקים לתיקון קל בלבד. במילים אחרות, הרמת מצח חלקית רלוונטית יותר עבור גברים ונשים שסובלים מצניחה של צדי הגבות בלבד.
הכנת המטופל לפני הניתוח
זמן מה לפני מועד הניתוח, יעבור המטופל שיחת הכנה עם המנתח שבמהלכה יוכל לשאול כל העולה על רוחו. כמו כן במהלך שיחת ההכנה ישאל המנתח את המטופל האם הוא סובל ממחלות רקע שונות שעלולות להעמיד אותו בסיכון לסיבוכים, יברר אילו תרופות הוא נוטל, האם הוא מעשן ועוד. בנוסף יהיה על המטופל לעבור מספר בדיקות דם וכן יעבור בדיקה פיזית של אזור הפנים, שבמהלכה יוחלט מה היא הטכניקה הניתוחית המומלצת עבורו באופן אישי. כל ההחלטות בנוגע למועד הניתוח, הטכניקה הניתוחית וכיו"ב, יתקבלו בשיתוף פעולה מלא עם המנותח כמובן.
התנהלות נכונה לאחר הניתוח
ההחלמה מניתוח הרמת מצח נחשבת לקלה יחסית. אמנם ישנם מנותחים המדווחים על נימול ואף כאבים קלים באזור הניתוח, אך תופעות אלו חולפות מעצמן ללא כל טיפול תוך זמן קצר. אם במהלך הניתוח נעשה שימוש בסיכות או בתפרים שאינם נמסים, על המנותח יהיה לשוב לקליניקה תוך עשרה ימים עד שבועיים על מנת להסירם. בנוסף בדרך כלל מופיעים שטפי דם ותתכן אף הופעת בצקות באזור החתכים בימים הראשונים לאחר הניתוח. בתופעות אלה ניתן לטפל פשוט על ידי הנחת קומפרסים קרים ושכיבה על הגב בראש מורם.
אם מדובר בהרמת מצח מלאה, תוך עשרה ימים בלבד ניתן כבר יהיה לשוב לתפקוד מלא ואם מדובר בהרמה חלקית, החזרה לתפקוד מלא תתאפשר אף מוקדם יותר. בכל מקרה בימים הראשונים לאחר הניתוח יש להימנע לחלוטין מכל פעילות מאומצת שמגבירה את לחץ הדם. כמו כן במהלך השבועות הראשונים לאחר הניתוח מומלץ להימנע משהייה במקומות חמים מאוד וכן יש להימנע מחשיפה לשמש במידת האפשר.
לקבלת פרטים נוספים על ניתוח הרמת מצח,
צרו קשר עוד היום עם המומחים של "אופטימל ירושלים בע"מ",
בטלפון מספר 073-3167507 לתיאום מועד לפגישת ייעוץ.