דליות- איך הן מופיעות?

ככל שהשנים עוברות בעיקר עם הגיל אבל לפעמים לא רק, מתחילות הבעיות הרפואיות. אנו יודעים שיש יותר פשוטות לטפל ולפעמים זה יותר קשה. במאמר זה אנו מדברים הפעם על דליות, מאיפה הן באות, למי זה משפיע ואיך ניתן לטפל בהן.

אנו נשמח שאם הקריאה זו תוכלו לקבל מידע, וכך לטפל בבעיה.

דליות הן התסמינים הברורים והבולטים ביותר של השינוי במערכת הדם. המראה שלהן שולט בעיקר בקבוצת הנשים, אם כי ישנם גם גברים המושפעים מהם. וזה, רחוק מלהיות רק בעיה מכוערת, דליות הן מאוד מעצבנות ויכולות להשפיע לרעה על רווחתם של האנשים הסובלים מהן.

מסיבה זו, היום אנו רוצים להעמיק בבעיה זו במחזור הדם ולהסביר את הסיבות, סוגיה והטיפולים היעילים ביותר.

מדוע מופיעות הדליות?

כפי שאמרנו, דליות הן התרחבות ורידים שנוצרת על ידי הצטברות לא תקינה של דם עקב החזר ורידי לא יעיל. כלומר, הדם אינו מסתובב בצורה תקינה והדבר מוביל לקרע של נימים, שהתוצאה הסופית שלו היא דליות או ורידים עכבישים.

פתולוגיה זו מתעוררת בעיקר בגפיים התחתונות. לפיכך, האזור הנפוץ ביותר בו נמצאות דליות הן הרגליים. אבל מה מניע את הופעתו?

סיבות גנטיות: אם יש היסטוריה משפחתית של דליות במשפחתך, הסיכוי לסבול מהן עולה. אם זאת, זה לא תמיד חייב להיות המקרה, שכן גורמים רבים אחרים נכנסים לתמונה.

סיבות הורמונליות: תקופות שבהן יש שינויים בציר ההורמונלי (הריון, גיל המעבר או נטילת אמצעי מניעה) עלולות להשפיע על הופעת דליות.

אורח חיים בישיבה: אי שמירה על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית סדירה, מעכב את תפקוד מערכת הוויסות של זרימת הדם.

השמנה: עודף רקמת שומן מפעיל לחץ על הגפיים ולכן מעכב את החזרה הוורידית.

גיל: למרות שזו לא סיבה קובעת, מאחר וורידי עכביש יכולים להופיע בכל עת בחיינו, הוכח שתהליך ההזדקנות הטבעי מגביר את סיכויי הופעתם.

איזה סוג של דליות יכול להופיע?

בהתאם לחומרת ולגודל, מומחים מקבצים דליות לדרגות הבאות:

דרגה I (Varículas): עוביו דק ויש להם צבע סגול או אדמדם. הדמיון שלהם לקוי עכביש הופך אותם לפופולריים בתור עכבישים כלי דם. בדרך כלל, הם אינם גורמים לתסמינים בולטים מאוד, למרות שהם יכולים לגרום לתחושת כבדות.

דרגה II: הם מורחבים יותר מהקודמים. בנוסף, הם מביאים איתם תסמינים מובהקים שחייבים להיות מטופלים על ידי מומחה, שכן הם עלולים לגרום לפלביטיס שטחי ו/או דליות (דימום).

דרגה III – כאשר דליות דרגה II אינן מטופלות, הן מתרחבות והרבה יותר גלויות, מה שמוביל לוורידים דרגה III. התסמינים מחמירים את הבצקת, שינויים בצבע העור ודלקת

דרגה IV: אלו הם דליות דרגה III שיש להם סיבוך מסוים. לכן, בנוסף לאי הנוחות הקודמות, מתווספים כיבים נגועים בקלות ואזורים אקזמטיים.

אילו טיפולים הם הטובים ביותר להעלמת דליות לנצח?

רוב הדליות אינן גורמות בדרך כלל לבעיות בריאותיות חמורות אלא אם הן אינן מטופלות כראוי ומתפתחים סיבוכים.

למרבה המזל, כיום ישנן חלופות להעלמת דליות לנצח. במקרה של ורידי עכביש (דרגה I) הם נלחמים בקלות באמצעות טרשת כלי דם. הליך זה כולל חיסון ישיר של חומר טרשתי שאחראי על ביטול הדליות והעלמתה.

 

לשאלות, ייעוץ, אנחנו כאן במרפאות אופטימל נענה בשמחה.

 

אהבתם את המאמר?

שתפו בפייסבוק
שתפו בווטסאפ
שלחו במייל
הדפיסו

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך

בדקי האם SAFE LIPO מתאים לך

לקביעת פגישת ייעוץ חינם

לצ'אט בווטסאפ
1
צריכה עזרה?
היי,
איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן